Betöltés...

Általános Szerződési Feltételek

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Jelen ÁSZF hatálya Szolgáltató weblapján (www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu, és aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a következő weboldalról: https://szegedfoto.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek és letölthető az alábbi linkről:ÁSZF letöltése

 1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

  A szolgáltató neve: Profi Fotó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

  A szolgáltató székhelye: 6726 Szeged, Fésű u 7. C. lház. 2. em. 5.

  Telephely, Üzlet: 6720, Szeged, Tisza Lajos Krt. 52.

  A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@szegedfoto.hu

  Cégjegyzékszáma: 06 09 001431

  Adószáma: 10660069-2-06

  Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Csongrád Megyei Cégbíróság

  Telefonszáma: +36 62 477-983

  A szerződés nyelve: magyar  A tárhely-szolgáltató neve, címe, e-mail címe:

  W3HOST Bt.
  1156 Budapest, Sárfű utca 25.

  Telefon: +36 70 212 8291

  Adószám: 22153632-2-42

 2. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK:

  1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen
   Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

  2. A jelen Szabályzat 2014. május 9. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalakon közzéteszi. Felhasználók a weboldalak használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldalak használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

  3. Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a webshopnak, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webshop tartalmának megtekintésére.

  4. Szolgáltató fenntart magának minden jogot a webshop weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

 3. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

  1. A megjelenített termékek online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

  2. A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

  3. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatjaFelhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

 4. RENDELÉS MENETE

  1. Felhasználó a regisztrációját követően bejelentkezik a webshopba.
  2. Felhasználó a megvásárolni kívánt terméket megszerkeszti az erre szolgáló felületen, majd a darabszámát beállítja.
  3. Felhasználó kosárba helyezi a kiválasztott termékeket. Felhasználó bármikor megtekintheti a kosár tartalmát a „kosár tartalma” ikonra kattintva.
  4. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrzi a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „Kosár Törlése” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség véglegesítését követően automatikusan frissül a kosár tartalma.
  5. Felhasználó kiválasztja a szállítási címet, majd a szállítási/fizetési módot, melynek típusai a következők:
   • személyes átvétel az üzletben, készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel
   • személyes átvétel az üzletben, előre utalással
   • személyes átvétel az üzletben, online bankkártyás fizetéssel
   • házhoz szállítás előre utalással
   • házhoz szállítás online bankkártyás fizetéssel
   • házhoz szállítás utánvéttel
  6. Fizetési módok:
   • Utánvétel: Amennyiben a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza a Készpénzzel vagy bankkártyával a futárnak fizetési módot.
   • Bankkártyás online fizetés: Amennyiben bankkártyával szeretné kifizetni a megrendelés összegét, a Sixpayment Services biztonságos fizetési oldalán megteheti.
   • Előre utalás: az opció kiválasztását követően megjelenő adatokat követve, bankszámlaszám, bank megnevezése valamint a kötelezően kitöltendő megjegyzés mező tartalmakat kitöltve, a pontos összeget előre utalva
   • A terméket szaküzleteinkben történő személyes átvétel során készpénzzel vagy bankkártyával fizetheti ki.
  7. Szállítási költség:
   A házhoz szállítást az ExpressOne futárcég végzi. A csomagok utánvételes küldés formájában kerülnek kézbesítésre, ahol a megrendelt terméket a csomag átvételekor, a kézbesítőnek kell kifizetni, amely súlytól és mérettől függő. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője, és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, azaz az ajándéktárgy és a szállítás költségét is. Kiszállítás előtt a csomagküldő cég e-mailben értesíti az ügyfelet a csomag kiszállításának várható idejéről. Amennyiben a kiszállító nem találja a megrendelőt a szállítási címen munkanapokon (8 - 17 óra között), a következő munkanapon ismét megpróbálja a kézbesítést.
   Az elkészült ajándéktárgyak 2 munkanapon belül az ExpressOne futárcégnek szállításra készen átadjuk. A bizonyíthatóan csomagolási hiba miatt bekövetkezett rongálódás esetén, a terméket garanciálisan kicseréljük.
  8. Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.
  9. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítése és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. Felhasználó köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt Szolgáltató nem fogad el! A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.
  10. Az adatok megadását követően Felhasználó a ”Vásárlás véglegesítése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban el kell olvasnia illetve el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatkezelési nyilatkozatot. Valamint ugyanitt még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével kapcsolatban, vagy emailben jelezheti felénk egyéb, rendeléssel kapcsolatos kívánságát.
  11. Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat.
  12. Felhasználó e-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Amennyiben e visszaigazolás Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül Felhasználóhoz nem érkezik meg, Felhasználó az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Felhasználó rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.
 5. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉS

  1. A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.
  2. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 5 munkanapon belül. Ha Szolgáltató és Felhasználó a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, Szolgáltató Felhasználó felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek Szolgáltatóhoz való megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.
  3. Általánostól eltérő teljesítési határidő jellemzően a karácsonyi időszakban, drasztikusan megnövekedett megrendelések miatt plusz 1-2 munkanapot vehet igénybe. Erről a Szolgáltató tájékoztatja az ügyfeleket a weboldalon.
  4. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése Szolgáltatót nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.
  5. Szolgáltató nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, leírások a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Felhasználóval történő egyeztetést követően kerülhet sor!
  6. Az elkészült képek átvétele, illetve kiszállítása a weboldalon az ’Szállítási Információk’ menüpontban feltüntetett feltételek szerint történik. A szolgáltató szállítási késedelme nem jogosítja kártérítésre a megrendelőt, kivéve a szolgáltató súlyos gondatlanságának vagy szándékosságának esetét. Személyes átvétel esetén a megrendelő az elkészült képeket a cég székhelyén – Szeged, Tisza L. krt. 52 sz. – veheti át nyitvatartási időben, melyről a weboldalon tájékozódhat.
  7. Az elkészült képek személyes átvétele a feltöltés után generált rendelési azonosítóval és felhasználói névvel történő beazonosítás után a kidolgozási díj megfizetése ellenében történik.
  8. Postai vagy futár által történő kézbesítés esetén a kézbesítőnek kell megfizetni az összes felmerült díjat. (kidolgozási + kiszállítási, vagy postai díj).
  9. A feltöltött és ez alapján kidolgozott képeket megrendelő legkésőbb 30 naptári napon belül köteles átvenni és az átvett képek ellenértékét megfizetni. Az ellenértéket a 90. naptári nap után akkor is meg kell fizetni, ha a szolgáltató az érintett képeket már leselejtezte. Szolgáltató a 30 napon túli követeléseit adósságrendező cég igénybevételével érvényesíti.
 6. ELÁLLÁS JOGA (2014. június 13.-ig)

  1. A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket, kivéve olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
  2. Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
  3. Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan termék esetén, mely Felhasználó személyéhez kötött, Felhasználó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.
  4. Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabály értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a teljes kifizetett összeget a Felhasználó részére.
  5. Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Felhasználó Szolgáltató részére.
  6. Felhasználónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Felhasználót terheli! A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Felhasználó által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Szolgáltató a termék vételárát.
  7. A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet hatályos állapotban itt érhető el.
  8. Felhasználó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.
   EU-s országba való értékesítés esetén, és 2014. június 13-tól Magyarországon is:
  9. A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
  10. Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Felhasználó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.
  11. A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalja e költség viselését.
  12. Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
  13. Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
  14. Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére, beleértve a szállítási díjat is.
  15. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli.
  16. Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni.
  17. Felhasználó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t.
  18. A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.
  19. Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.
  20. A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Felhasználó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
  21. Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár a mellékelt adatlap segítségével), vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Felhasználó Szolgáltató részére.
  22. Felhasználónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Felhasználót terheli! A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a Felhasználó által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Szolgáltató a termék vételárát, a szállítási költséggel együtt.
  23. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szól a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet.
  24. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve.
  25. Felhasználó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.
  26. Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár e.
 7. Jótállás, szavatosság

  1. A vásárlástól számított hat hónapon belül Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha bizonyítja, hogy a termék hibája a fogyasztó részére történő átadást követően keletkezett. Így Szolgáltató nem köteles a kifogásnak helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a termék a nem rendeltetésszerű használat folytán vált hibássá. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher a fogyasztó oldalára kerül, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt. Nem áll fenn hibás teljesítés, ha a termék hibái ismertek, vagy azok a Megrendelő számára felismerhetőek voltak.
  2. Szavatossági jog érvényesítésére a Megrendelő a teljesítés időpontjától számított két éves elévülési határidő alatt jogosult. Ha a Megrendelő az igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, így különösen, ha a hiba a jellegénél vagy a dolog természeténél fogva a fenti határidőn belül nem volt felismerhető, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított három év.
  3. A szavatossági idő alatt felmerült, jótállás ill. szavatosság körébe tartozó hibákat a Szolgáltatónak költségmentesen ki kell javítani, kicserélni vagy újólag szolgáltatnia. Amennyiben ilyen hibák a Megrendelő tudomására jutnak, Megrendelő haladéktalanul köteles a Szolgáltatót írásban értesíteni jótállási, illetve szavatossági igényeiről.
  4. A szavatosság érvényesítéséhez a Megrendelő köteles bemutatni a Szolgáltatótól kapott számlát illetve jótállási jegyet. Igény esetén a Megrendelő elsődlegesen kijavítást, illetőleg kicserélést követelhet, ezt követően illeti meg az árleszállítás illetve elállás joga. A hiba a felfedezésétől számított 2 hónapon belül jelzett kifogás esetén tekinthető szavatossági időben közöltnek. A közlés késedelméből eredő kárért a Megrendelő felel.
  5. Szolgáltató nem tartozik szavatossággal a természetes elhasználódásból származó, továbbá olyan károkért, amelyek a kárveszély átszállása utáni hibás vagy gondatlan kezelésből, túlzott igénybevételből, illetve a meghatározottól eltérő behatásokból, illetve egyéb, a termékek nem rendeltetésszerű használatából keletkeztek.
   2014. június 13-tól érvényes szabályok:
  6. Kellékszavatosság

   1. Milyen esetben élhet Felhasználó a kellékszavatossági jogával?
    Felhasználó webshopot üzemeltető cég hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
   2. Milyen jogok illetik meg a Felhasználót a kellékszavatossági igénye alapján?
    Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
   3. Milyen határidőőben érvényesítheti Felhasználó kellékszavatossági igényét?
    Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti./li>
   4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
    Felhasználó a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
   5. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
    A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Felhasználó igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a webshopot üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy az Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
  7. Termékszavatosság

   1. Milyen esetben élhet Felhasználó a termékszavatossági jogával?
    Ingó dolog (termék) hibája esetén Felhasználó – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
   2. Milyen jogok illetik meg Felhasználót termékszavatossági igénye alapján?
    Termékszavatossági igényként Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
   3. Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
    A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
   4. Milyen határidőben érvényesítheti Felhasználó termékszavatossági igényét?
    Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
   5. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
    Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Felhasználónak kell bizonyítania.
   6. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
    A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
    • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
    • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
    • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

    A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
    Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
 8. VEGYES RENDELKEZÉSEK

  1. Szolgáltató kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt jogosult igénybe venni. Ennek jogellenes magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mintha a jogellenes magatartást saját maga követte volna el.
  2. Ha a jelen Szabályzat bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.
  3. Amennyiben Szolgáltató a Szabályzat alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a Szabályzat valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.
  4. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.
 9. PANASZKEZELÉS RENDJE

  1. Áruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen, vagy levél útján is közölheti.
  2. Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak.
  3. Panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is:
   Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
   Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
   Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
   GPS koordináták: X 19,071 Y 47,496
   Központi telefonszám: +36 1 459 4800
   Faxszám: +36 1 210 4677
   E-mail: nfh@nfh.hu
 10. SZERZŐI JOGOK

  1. Miután a www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos az www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.
  2. A www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu, weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.
  3. A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre valamint az internetes reklámfelületeire.
  4. Tilos a www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu, weboldal tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a felhasználói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu weboldalon vagy azok bármely része módosítható vagy indexelhető.
  5. A www.szegedfoto.hu, www.fotosajandek.hu, www.pololabor.hu, név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag a Szolgáltató írásos hozzájárulásával lehetséges.
  6. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a felhasználási engedély nélküli felhasználás esetén Szolgáltatót kötbér illeti meg. A kötbér összege képenként bruttó 60.000 Ft, illetve szavanként bruttó 20.000 Ft. Felhasználó tudomásul veszi, hogy ezen kötbérkikötés nem túlzó, és ennek tudatában böngészi az oldalt. A szerzői jogi jogsértés esetén Szolgáltató közjegyzői ténytanúsítást alkalmaz, melynek összegét szintén a jogsértő felhasználóra hárítja.
  7. Megrendelő ezúton kijelenti, hogy feltöltött állományai nem sértenek szerzői, szomszédos, szellemi tulajdonhoz, vagy más inmateriális joghoz kapcsolódó jogokat. Kijelenti továbbá, hogy esetleges jogsértés esetén annak minden következményét magára vállalja, szolgáltatót mentesíti a felelősség alól.
 11. ADATVÉDELEM

  1. A weboldal adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő oldalon: https://szegedfoto.hu/adatvedelmi-tajekoztato
 12. ARCHIVÁLÁS, MEGŐRZÉS

  1. A szolgáltató az elkészült képeket a megrendeléstől számítva 90 naptári napig köteles megőrizni. Ilyen szempontból a szerver órája az irányadó.
  2. A szolgáltató digitális állományokat nem archivál, hacsak erre vonatkozóan egyéb megállapodás nem születik.
  3. A feltöltött állományok a kidolgozást követően a szolgáltató szerverén a felhasználó számára továbbra is elérhetőek az ismételt rendelés elősegítése miatt mindaddig, amíg a szolgáltató tárhely-felszabadítás céljából nem törli azokat.
 13. Tartalom

  1. A feltöltött képek tartalmáért kizárólag a megrendelő felel. Így különösen a tiltott pornográf, a nyilvánvalóan etnikai, kissebségi, vallási, felekezeti, bőrszín szerinti megkülönböztetésre, tiltott önkényuralmi jelképek terjesztésére irányuló, mások becsmérlését-lejáratását célzó felvételek, továbbá az itt nem részletezett, de a hatályos törvényi rendelkezés előírásainak megfelelően tiltott tartalomra nézve.
  2. Amennyiben a szolgáltató szerverére ilyen tartalmú képek kerülnek feltöltésre azokat a szolgáltató haladéktalanul eltávolítja onnan, archiválja és feljelentést tesz az illetékes hatóságnál.
 14. MINŐSÉGI KIFOGÁS

  1. Szolgáltató a képkidolgozás során szigorúan követi az idevonatkozó szabványokat és ajánlásokat, illetve az elkészült képeket utólagosan is ellenőrzi. Az esetleges kidolgozási hiba miatt élvezhetetlenné vált képeket automatikusan selejtezi, azokat költségmentesen újra kidolgozza. Ezért, és mert személyes átvétel esetén a készterméket az átvevő a kifizetés előtt szabadon ellenőrizheti, nem fogad el utólagos minőségi kifogást.
  2. Az olyan hibák esetén amelyek a digitális fényképkészítés (pl. alul, túlexponálás, fehéregyensúly hiba stb.), illetve a felhasználó által digitális manipulálás során keletkeznek (pl. filmszkennelés, moare, szemcsézettség, túlnagyítás stb.) minőségi kifogást a szolgáltató nem fogad el.
  3. Karácsonyi ünnepek előtt, December 16.-ától szakipari fotószolgáltatás – mely alatt a denzitás, szűrés, színkorrekció laboráns általi kezelését kell érteni – szünetel a következő év első munkanapjáig. Az általános fotószolgáltatás zavartalanul működik.
  4. A képek futári úton történő kiszállítása esetében a kárveszély az elküldéssel átszáll a megrendelőre, illetve a kiszállítást végzőre. Az elküldés időpontja a képek postának, futárnak, szállítmányozó cégnek történő átadás időpontja.
  5. Rosszul kitöltött megrendelés alapján feltöltött, és az erre vonatkozó törlés kérésének hiányában keletkezett kárért felelősséget a szolgáltató nem vállal.Szeged, 2022. január 25.

A weboldalunkon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Kosár